Меню

Въпроси и отговори

Откъде идва всъщност името на съдържащия се в Ремифемин екстракт от сребърна свещичка?

Cimicifugaracemosa

Откъде идва всъщност името „BlackCohosh" (Cimicifugaracemosa)или така наречената сребърна свещичка? Ако смятате, че  зад това се крие нещо много сложно - грешите. Произходът на името е съвсем банален : от далеч , растението наподобява свещ. А  на слънце  греещите сребърни цветове висят като грозде върху стеблото.Именно тези негови характеристики  определят  името на лечебното растение: сребърна свещичка.

Произход и ботаника

„Cimicifugaracemosa“ е  латинското наименование на лекарственото растение и се използва  повече от 100 години при гинекологични оплаквания. Индианците са  го използвали за улесняване на раждането при жените.

BlackCohosh(Черен Кохош) принадлежи към семейство Лютикови.  Вирее на умерено плодородни почви. Може да израсне до два метра височина, а неговите високи и стройни бели цветове лесно се забелязват в гората. Родината на лекарственото растение е Северна Америка.

Състав и лечебен ефект

Лечебния ефект на билката се дължи на успокояващите и регулиращи свойства съдържащи се в коренището на сребърната свещичка: тритерпен гликозиди, флавоноиди и изофлавони. Намира приложение под формата на сух екстракт в лекарството Ремифемин.

Области на приложение

Истинска благодат е използването на сребърната свещичка при жените, чиито хормонален баланс е  извън равновесие, особено по време на менопаузатаТя се използва при леки до средно тежки оплаквания като горещи вълни, внезапни изпотявания, безсъние и душевна неуравновесеност. Все пак се използва във формата на лекарство за да е безопасно.

1164 София, ул. "Кричим" 76
Тел./ Факс: +359 2/ 865 04 26,
865 04 36, 865 71 62, 866 92 16
e-mail: office@sevexpharma.com
Последвайте ни във Facebook

Schaper Bruemmer
Последвайте ни във
Facebook